Acrooo.jpg

Acro & Demo

Wat is dat?


In deze groep worden indrukwekkende piramides afgewisseld met dans en grondoefeningen.
In diverse combinaties balanceren de gymnasten op elkaar. Daarvoor is kracht en zelfvertrouwen nodig. In tegenstelling tot andere gymnastiek-disciplines is acro een teamsport. Alle turnbewegingen worden door twee of meerdere gymnasten samen uitgevoerd. Aangezien er niet individueel gewerkt wordt, speelt wederzijds vertrouwen en een goede samenwerking tussen de partners een grote rol.
De jongste, lenigste en lichtste gymnasten werken meestal boven 
en de sterkste, grotere, oudere gymnasten zijn ideaal als onderpartner.

Evenwicht, spanning en lichaamshouding zijn zeer belangrijk bij acro. Je goed concentreren en letten op je partner is dan ook de boodschap.

Hoe verloopt een les?
Na een gezamenlijke opwarming waarin kracht, lenigheid, spanning en lichaamshouding aan bod komen,wordt de groep opgesplitst. We werken dan zowel aan de oefeningen op de grond als aan de acro-oefeningen. Afwisselend wordt er geturnd met de partner of op de acro-steuntjes.

Misschien iets voor jou?
Heb je geen last van hoogtevrees, ben je niet bang om nieuwe dingen uit te proberen, val je nog liever duizend keer op je gezicht dan op te geven... dan is Acro & Demo misschien wel iets voor jou. Gemotiveerde jongeren zijn welkom, maar enige turnervaring is wel vereist.

Voor deze groep wordt een verplichte selectieproef gehouden. Dit moment gemist? Neem dan zeker contact op met de club.

Wat doe ik aan?
Een turnpak en eventueel een T-shirt & short.
Tijdens het jaar kan deze kledij besteld worden.

Link naar kledij

Waar & wanneer?
Link naar uurrooster