top of page

API

Onze club heeft een API: een aanspreekpunt integriteit, een vertrouwenspersoon voor sporters, ouders, trainers of andere betrokkenen met een vraag, vermoeden of klacht rond mogelijk grensoverschrijdend gedrag.

Stefanie-2018_edited.png
Stefanie Buelens

Stefanie Buelens is onze API, zij  draagt er mee zorg voor dat het beleid voldoende aandacht geeft aan preventie van en omgaan met grensoverschrijdend gedrag.

Door het contacteren van de club API meld je een (mogelijke) overtreding op het tuchtreglement van Gymfed. Stefanie geeft een melding steeds door aan de Federatie API. De meldingen worden in eerste instantie aan de hand van bemiddeling en adviezen intern bij Gymfed behandeld. Deze meldingen kunnen, indien gewenst en nodig, in tweede instantie overgaan tot een tuchtklacht gericht aan de tuchtcommissie of het Vlaams Sporttribunaal in geval van grensoverschrijdend gedrag.

Grensoverschrijdend gedrag is voor iedereen anders en gaat om gedrag dat jouw persoonlijke grens overschrijdt. Waarover kan het gaan? Pesten, discriminatie, machtsmisbruik, ongewenst seksueel gedrag, geweld, intimidatie… Via dit meldpunt zorgen we voor een eerste opvang en kunnen we je, als je dat wenst, gericht doorverwijzen.

Twijfel niet om onmiddellijk contact op te nemen bij een vermoeden. Happy Spirit en Gymfed nemen elke melding ernstig en behandelen ze met de nodige discretie.

Contacteer API Stefanie

bottom of page