top of page
Toestelturnen?.jpg

Toestelturnen

Wat is dat?


De training begint met een stevige opwarming. We trainen op kracht, lenigheid en vormspanning. Deze aspecten zijn erg belangrijk, wil je niet op je neus terechtkomen. Vervolgens splitsen we ons op in groepjes en werkt elke groep aan een ander toestel.


Op de grond leren we allerlei oefeningen, van tuimelen & handstand tot overslag & flik. Op de balk is vooral je evenwicht belangrijk. Maar eens je dit onder controle hebt, kan je alle kanten uit. Kattensprong, een tuimeling, een pirouette, radslag, ... niets wordt onmogelijk! Aan de brug draaien & zwaaien we lustig in het rond. Uiteraard komt ook de trampoline aan bod. Naast enkele basissprongen wordt hier op termijn ook aan spectaculaire sprongen gewerkt.
Aan het einde van de les, maken we nog even tijd om tot ontspanning te komen en onze spieren te laten rusten... Zodat we er de volgende week weer helemaal tegenaan kunnen!

Iets voor jou?
Klim jij als een aap vlotjes een boom in? Spring jij als een gek op de trampoline in de tuin? Haal jij op je bed de gekste toeren uit? Loop jij op elk muurtje, hekje, ... dat je op je weg tegenkomt? Sta jij even vaak op je handen als op je voeten? Dan is toestelturnen misschien wel iets voor jou.

Maar wat doe ik aan?
Een turnpak of T-shirt en een shortje. Tijdens het jaar kan deze kledij besteld worden.

Link naar kledij

Waar & wanneer?
Link naar uurrooster

bottom of page