top of page
Streetdance.jpg

Streetdance

Wat is dat?


Streetdance (hiphop) is een verzamelnaam van dansvormen die niet zijn ontwikkeld in dansinstituten, maar op straat, in clubs en middelbare scholen.
Belangrijk bij streetdance is improvisatie, kracht en de sociale interactie.
Op een redelijk snel tempo, worden grote bewegingen gecombineerd, met kleine krachtige accenten.
Streetdance is een hele actieve, partnerloze, dansvorm die door jong en oud, jongens én meisjes, gesmaakt wordt...

 

Hoe verloopt zo'n les nu juist?
Uiteraard beginnen we telkens met een stevige opwarming, wat noodzakelijk is om de spieren goed op te warmen en blessures te vermijden.


We maken ook tijd om aan de conditie te werken, want een heel liedje uitdansen, is best wel vermoeiend!
Al dansend bouwen we een aantal basispassen op die we later in de choreografie kunnen gebruiken. Daarnaast werken we, onder andere via dansexpressie, aan het dansgevoel, ritme en zelfvertrouwen van de dansers. Zodra we een aantal passen onder de knie hebben en het ritme gevonden, plakken we alles aan elkaar tot een leuke, opzwepende dans.


Aan het einde van de les maken we nog even tijd om tot rust te komen en ons volledig te ontspannen. Of om ons nog eens helemaal te laten gaan, zodat we moe maar voldaan weer naar huis kunnen terug keren.

 

Wat doe ik aan?
Een lange dansbroek, topje of T-shirt kies je zelf. De club heeft ook een T-shirt en trui. De aankoop hiervan is NIET verplicht. Aan je voeten draag je best een lichte sportschoen.

Link naar kledij

Waar & wanneer?
Link naar uurrooster

bottom of page